nl

Concept & Philosophy

Brasa

Contemporary Grill Cuisine

BRASA, CONTEMPORARY GRILL CUISINE, is een volwaardige off-spring met eigen identiteit van Cuines 33, dat zich een paar huisnummers verder in de Smedenstraat in Knokke bevindt. In een volledig nieuw opgetrokken gebouw springt de zaak met zijn aparte gevel meteen op; grote belettering en kleurrijke ramen in allerlei vormen. Het warme en gezellige industrieel interieur voelt meteen cosy aan, een mengeling van beton, warme houtsoorten, tegels en metaal. Een bijzonder eigentijds concept met volledig open keuken, waar bereidingen worden gedaan op open grill, houtskooloven en spit. 

 

Het Concept is nieuw en o.a. gespeend op de Amerikaanse steakhouses, waar de gasten de volledige keuze hebben om hun garnituren; saus, aardappel bereiding, salades, groenten, naar eigen smaak en wens erbij te kiezen.

Interieur

Het interieur is volledig in eigen beheer gehouden,  alsook de gevel een ontwerp, een realisatie van Jan Boussy, de vader van Frederik en Fleur Boussy en schoonvader van Edwin Menue, het trio achter Cuines 33.

Mede-eigenaren Maurice De Jaeger, grillmaster en gastvrouw Deborah Hellburg runnen de zaak, welke ervaring op hebben gedaan in prachtige zaken in de regio en in het buitenland. Hun loopbaan en motivatie vind u op 

Info

Brasa

Bij BRASA, CATALAANS VOOR GRILL, wordt de aandacht vooral getrokken door de vleestoog, waar verscheidende top-vleesrassen al dan niet gerijpt (Dry-aged) bewondert kunnen worden vooral alleer ze op de grill en daarna op u bord belanden. Verder heeft u ook de keuze uit tal van appetizers, voorgerechten, kreeft en vis. En onze spit specialiteit; de zwartpootkip. Het spit zorgt ook zonder twijfel voor onze eyecatcher: de gekarmeliseerde ananassen welke zes uren aan het het spit draaien, signature-nagerecht van Brasa. Tevens worden er een aantal cocktails, allerlei bieren en mooie whisky's geserveerd.