nl

Our Story

Maurice & Deborah

Cooking is love made visible

Zijn verhaal

Maurice de Jaeger is geboren op 21-05-1982 te Oostburg, Zeeuws-Vlaanderen.

Op 8-jarige leeftijd is het allemaal begonnen met het thuis maken van een eigen pizza. Op 14-jarige leeftijd startte hij al in de keuken maar wel aan de afwas, dit deed hem kiezen voor een vervolg tot horecaondernemer. En de praktijk startte met de eenjarige opleiding op Spermalie. Na 1 jaar bij Brasserie Belfort in sluis gewerkt te hebben vond hij de tijd rijp voor de stap naar de top keukens. Deze weg leidde langs Esmeralda*, Le Cirque Scheveningen*, Oud Sluis***, Pure C* en Restaurant Bartholomeus**.Na de geboorte van zijn dochter wilde hij het even rustig aan doen maar greep toch de kans aan met beide handen toen hij executive chef kon worden bij hotel Castell d'Emporda in Spanje. Een paar jaar later keerde hij terug om zijn eigen stempel te kunnen zetten op een eigen restaurant samen met zijn partner Deborah. Een restaurant waar gekozen wordt voor pure product, een keuken waar verschillendeTop-rassen in huis gerijpt worden en alles wordt gebracht in een open en vrije sfeer. Dat met het partnerschap, expertise en steun van het team achter Cuines 33*. 

Samen met zijn partner Deborah proberen ze elke dag opnieuw hun filosofie van op restaurant gaan over te brengen. En het werkt, dit werd namelijk al na 7 maanden open te zijn beloond met ‘ontdekking van het jaar 2016’ door Gault & Millau

 

Haar verhaal

Deborah (33) is haar horecacarrière begonnen tijdens haar studie marketing en communicatie als jobstudente. Daar is haar liefde voor de horeca ontstaan, in het restaurant van de prachtige theater van Joop van de Ende in Scheveningen. Na enkele jaren wilde ze meer. En greep ze de uitdaging aan om in Le Cirque, haar eerste Michelin ster restaurant, te gaan werken. Hier leerde ze op ouderwetse wijze de knepen van het vak. Daar is ook waar de liefde opbloeide voor Maurice. Nadat Maurice terugging naar Zeeland om te werken bij Sergio Herman, durfde zij de uitdaging nog niet aan. Na een mooie route eerst langs Restaurant Bartholomeus (2*) in Heist kwam ze uiteindelijk toch in Oud sluis terecht. Dit allemaal ter voorbereiding van de opstart van Pure C in Cadzand. Ze beviel een jaar en een half later van een dochtertje en ze vertrokken naar het zonnige Spanje voor een volgend avontuur. En toen......toen was het tijd voor een eigen uitdaging. Na het vriendschappelijk uitwisselen van ideeën kwam Edwin Menue van Cuines 33 met het voorstel om samen iets te beginnen. Vele maanden later is eindelijk Brasa ontstaan. Ze gooide haar schouders eronder en is nu de trotse Gastvrouw en mede-eigenaresse van Brasa contemporary grill in Knokke.